MOOOV | Sint-Niklaas Activiteiten

Voorjaarsactiviteiten

Talen kleuren de wereld, Grafiekbiënnale 2019, De tekening als proces, Erfgoeddag en het groote foorfeest op het programma als voorjaarsactiviteit.

Programma

ERFGOEDDAG

zondag 28 april

Diverse locaties
Gratis


Tijdens Erfgoeddag kan je de handen uit de mouwen steken! Dompel je onder in de wereld van de ambachten. Spinnen, we- ven of een aardewerken potje maken … het kan allemaal. Tus- sendoor geniet je van een Romeins biertje met een hapje.

FOORFEEST

3 mei - 5 mei 
Grote markt
Gratis

Sfeer en gezelligheid troef op het Foorfeest! Ontdek tijdens het eerste weekend van mei de sfeer van weleer met muziek, dans, spel, food, drinks en vertier. Geniet tijdens het hele weekend van de nostalgische kermis met een ritje op de rupsbaan of een vlucht op de zweefmolen. Op vrijdag kan je het weekend goed inzetten met een afterwork. Zaterdag zijn er leuke gratis ani- maties in retrosfeer voor kinderen en ’s avonds een heus Radio Modern bal waar je je beste dansmoves boven kan halen. Op zondag is ook de grote zeepkistenrace van de partij!

DE TEKENING ALS PROCES
"DISEGNO" (tekening) - SASK

6 april - 19 mei

d'Academie Beeld - Vierkante zaal en Annex

Schetsen en ontwerpen vormen de basis van een artistiek pro- ces. De schets is immers de voorbode van het product, maar kan ook op zichzelf staan, als dagboekfragment of zelfstandig kunstwerk. De intimiteit en kwetsbaarheid van de schets toont zeer mooi hoe een kunstenaar een bepaalde weg aflegt en tot het eindresultaat komt.

We tonen schetsen (2D/3D) van zowel hedendaagse kunste- naars als oude meesters, naast de schetsboeken en ontwer- pen van onze leerlingen uit alle graden.

GRAFIEKBIËNNALE 2019

14 april - 1 september
SteM

‘O wonder, klein wonder’ is een tentoonstelling voor kinderen en iedereen die ooit kind is geweest.

Met werk van illustratoren en beeldend kunstenaars. Tijdens de tentoonstelling wordt een grafiekatelier ingericht. Vakmen- sen zullen workshops geven rond grafische technieken.

TALEN KLEUREN DE WERELD

30 april - 20 juni
Bib Sint-Niklaas
Gratis

‘Talen kleuren de wereld’ is een stadsbreed project dat aan de hand van de rijkdom van talen de diversiteit van de samenle- ving in de kijker zet. Het programma is opgebouwd rond twee exposities, een project met Tom Lanoye i.s.m. Vormingplus Waas-en-Dender, een colloquium i.s.m. Erfgoedcel Waasland en UGent, een lezingenreeks, workshops, wandelingen en veel meer.

media image

Fototentoonstelling: Ashima Narain

di 23/04-zo 05/05 Wie geïntegreerd raakte door de affiche van MOOOV 2019 kan van 23 april tot 5 mei in de UGC in Turnhout nog meer werk van de Indiase fotografe Ashima Narain bezichtigen. We nemen je mee door een selectie uit haar prachtig werk, waaruit ook het campagnebeeld ontsproot.

Ashima Narain is een freelance fotograaf en filmmaker uit Mumbai. Opdrachtgevers waren o.a. Discovery Channel en National Geographic Traveler. Ze heeft ook gewerkt voor UNICEF, WaterAld en andere NGO's. Time Magazine nam haar op in een lijst van 34 belangrijke vrouwelijke fotografen uit de hele wereld.