Documentaire films zijn bij uitstek  geschikt om maatschappelijke thema's op de agenda te zetten. MOOOV Academy zal enkele beloftevolle  Vlaamse documentaire filmprojecten begeleiden en ondersteunen bij het opzetten van een 'impact strategie'.

De drie geselecteerde projecten

Het mirakel van Almería 


Aan een tip van Europa schittert een mysterieuze witte vlek: het is Almería in Spanje, een grote provincie volledig bedekt met witte plastiek, waaronder de grootste moestuin van Europa groeit. Het is de plek waar onze tomaten vandaan komen, zelfs in de winter. Maar onder die plastiek gebeuren er vreemde dingen. 

Borderline

Een reeks van acht afleveringen met grensverhalen: verhalen over hoe nieuwe en bestaande grenzen in Europa onszelf en 'de ander' definiëren. De droom van een verenigd Europa versus prikkeldraad en groeiend nationalisme.


Sideline

In de onderbuik van het Europese voetbalwereldje hopen jonge Afrikaanse spelers om met hun voetbaltalent “fort Europa” langs de hoofdpoort te kunnen binnenstappen. Hun traject loopt echter langs schimmige achterpoortjes.


MOOOV Academy is een initiatief van Flanders Doc, het MOOOV Film Festival en Cera, met de steun van de Vlaamse Overheid en met de medewerking van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

media image