Reeksen & categorieën

Overal worden films gemaakt. Helaas komt maar een fractie van dit aanbod tot bij ons in de bioscoop of op ons scherm. MOOOV programmeert anders en kiest bewust voor films uit de hele wereld. Het festivalprogramma is opgedeeld in verschillende categorieën. Ze maken je wegwijs in het aanbod van het filmfestival. 

Dwars door de categorieën worden een aantal lijnen zichtbaar die films met mekaar verbinden. Elk jaar springen er immers enkele thema’s, genres of landen in het oog.

 

#BRAZILIË
Opvallend veel straffe films uit het grootste land van Zuid-Amerika. Road-movies, een historisch drama, een felgekleurd sprookje en ja, zelfs een weerwolvenverhaal.

#WESTERN
Hoewel geassocieerd met Amerika, vertellen ook regisseurs van de andere kant van de wereld hun verhalen via dit genre. Schuif aan voor een western uit Pakistan, Australië, Zuid-Afrika, Mozambique en Indonesië.

#SHEDECIDES
#MeToo heeft iets in beweging gezet: 2017 was het jaar waarin steeds meer vrouwen van zich durfden te laten horen, ook in de filmwereld. Aan MOOOV om de films aan jullie te presenteren.

#VADERZOON
Niet altijd een makkelijke relatie, zo blijkt uit heel wat films. Vaak gaat het om een louteringsproces, soms om een hopeloze zoektocht. Maar meestal staat gewoon een enorm sterke band centraal.

#REGISSEURINDIASPORA
Heel wat regisseurs uit het Zuiden leven in Europa omdat ze net als vele lotgenoten wegvluchtten uit hun thuisland. Regisseurs in diaspora reflecteren in hun films over dit nieuwe bestaan.

#NATIVEPEOPLE
Al enkele jaren een vast onderdeel van het festivalprogramma. De verhalen van native people, of het nu gaat over Indianen, Aboriginals, Maori’s of Inuit, blijven dan ook boeiend en confronterend.

STORIES
Kijk mee naar heerlijke verhalen uit de hele wereld. Toppers voor een gezellige filmavond met vrienden of om heerlijk alleen bij weg te dromen.
 

DISCOVERIES
Uitdagingen voor de avontuurlijke filmfan die graag net dat ietsje meer zoekt. Misschien minder evident maar zeker zo interessant.
 

COMPETITION
Het hart van het festival, met 8 films die nog niet verdeeld zijn. Drie jury’s kiezen elk hun winnaar. Benieuwd welke titels in de prijzen vallen?


FAMILY
Ideale films om met het hele gezin van te genieten. MOOOV is er dus ook voor je (klein)kinderen vanaf 3 jaar!


DOCUMENTARIES
Sociaal en ecologisch engagement in beeldvorm. Niet alleen zuurstof voor het hoofd maar ook voor het hart.