MOOOV | Activiteit AR-TUR-at-MOOOV

Een namiddag vol film & architectuur

Samen met AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen en huisgenoot van MOOOV in cultuurhuis de Warande, organiseren we tijdens het festival op vrijdag 26 april een filmdag rond architectuur. Laat je verrassen door verhalen over gebouwen en hun ontwerpers.

14.00 u: de documentaire 'Hacer mucho con poco' toont de creativiteit van Ecuadoraanse architecten ondanks materiaal- en budgetbeperkingen en de manier waarop ze werken met de lokale gemeenschap. Het Brusselse BC Architects & Studies sluit aan bij deze integrale ontwerpaanpak. In een introductie bij de film vertellen ze over hun architectuurpraktijk, waarin ze kiezen voor circulaire bouw en samenwerking met de gemeenschap.

16.00 u: pauze

16.30 u: documentaire 'The Proposal' waarin de Amerikaanse kunstenares Jill Magid ontdekt dat een tentoonstelling over de Mexicaanse architect Luis Barragán niet zomaar lukt omdat zijn hele archief in handen is van de Zwitserse designfirma Vitra. De poëtische documentaire onthult de briefwisseling tussen Jill Magid en Vitra. Bij de documentaire geeft Sofie De Caigny (directeur van het Vlaams Architectuurinstituut en Architectuurarchief Vlaanderen) een reflectie over het belang van publieke archieven.

18.30 u: napraten met een drankje

15 euro (filmvertoningen + gesprekken + drankje)

Praktisch

 • Locatie
  UGC
  Graatakker 99, 2300 Turnhout
 • Datum
  vr 26 april 2019
 • Uur
  14:00