MOOOV | Activiteit Breedbeeld_-Cinemaximiliaan

Cinemaximiliaan is een filmplatform door en voor nieuwkomers in België. Als een nomadische woonkamer trekken ze het land door om films te vertonen in asielcentra. Daarnaast zijn ze op heel wat andere vlakken actief: eigen filmproducties, workshops, lezingen, muziekuitvoeringen…

Kortfilms door Cinemaximiliaan
Een selectie unieke kortfilms gemaakt onder begeleiding van Hans Van Nuffel en Béla Tarr.

Breedbeeld: Cinemaximiliaan 
Ontdek hoe een klein initiatief uitgroeide tot een netwerk voor nieuwkomers met een hart voor film. Met aansluitend de première van het filmprogramma ‘Being Stuck’, de uitkomst van een workshop tussen Cinemaximiliaan en LUCA School of Arts. Onder leiding van Brugs regisseuse Sofie Benoot maakten studenten en nieuwkomers een aantal kortfilms die in première gaan op tijdens MOOOV Filmfestival 2019.

Hoe nieuwkomers via film participeren in het Belgische culturele leven.
Wat startte met dagelijkse filmvertoningen voor nieuw-komers in het Maximiliaanpark in Brussel, groeide uit tot een netwerk voor nieuwkomers met een hart voor film. Dit platform organiseert intussen filmvoorstellingen in asielcentra en andere plaatsen, maar organiseert ook concerten, lezingen en workshops – en produceert zelfs eigen films. Hoe groeide zo’n klein initiatief uit tot een nationaal fenomeen? Aansluitend op dit gesprek kan je de kortfilmselectie bekijken.

Standaard ticketprijs

Praktisch

 • Locatie
  Lumière
  Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
 • Datum
  do 02 mei 2019
 • Uur
  17:00

Film vertoond tijdens deze activiteit