MOOOV | Activiteit Raketkanon-plays-Oldboy

MOOOV Filmfestival, Cactus Muziekcentrum, Het Entrepot en Cultuurcentrum Brugge slaan de handen opnieuw in elkaar voor de derde editie van Cult!Live. Het principe is even eenvoudig als aantrekkelijk: een artistiek uitdagende band componeert een nieuwe soundtrack bij een cultfilm. Het geheel wordt live gespeeld in de Brugse Stadsschouwburg. Voor deze editie maakte Raketkanon een nieuwe score voor de Zuid-Koreaanse cultprent Oldboy.

De Gentse noiserockformatie Raketkanon staat bekend als de gevaarlijkste liveband des vaderlands. Met hun snoeiharde mix van metalgitaren, mokerende drums en overstuurde vocals herleidt de groep elk podium op haar weg tot een hoopje smeulende as. Maar evengoed kan Raketkanon dreigend slepen en zit hun complexe muziek vol scheve ritmes en opbouwende crescendo’s. Hun tweede album RKTKN#2 werd overal enthousiast onthaald, met een drukke EU-tour en uitverkochte AB als hoogtepunt.

In het rode pluche van de Brugse Stadsschouwburg presenteert Raketkanon voor Cult!Live hun nieuwe soundtrack bij de Koreaanse cult film Oldboy van Park Chan-wook. Een gorey actiethriller die niet maalt om een spatje bloed meer of minder. Raketkanon + Oldboy: a match made in hell.

'Als Raketkanon iets bewijst, is het dat iets pas écht leuk wordt als je er tegelijk ook een beetje bang van wordt.' (Humo ****)

We eindigen de avond met een dj-set in de foyer van de Schouwburg.

Deuren: 20.00
Start: 20.30

 

► Cult!Live is een productie van Cactus Muziekcentrum, creatieve vrijhaven Het Entrepot en MOOOV vzw, i.s.m. Cultuurcentrum Brugge, CC Westrand Dilbeek, C-Mine Genk, CC De Mol Lier en Warande & UGC Turnhout. 

Praktisch

 • Locatie
  Stadsschouwburg
  Vlamingstraat 29, 8000 Brugge
 • Datum
  vr 20 april 2018
 • Uur
  20:00

Film vertoond tijdens deze activiteit